Zo bereken je snel de nieuwprijs van een Kia Ceed!

Welkom op berekenjeautokosten.nl!

Het berekenen van de nieuwprijs van een Kia Ceed is nog nooit zo makkelijk geweest! Je hoeft hier maar een paar simpele stappen voor te doorlopen. Het eerste wat je doet, is uitrekenen hoeveel BPM je voor deze auto moet betalen. Hiervoor moet je gebruikmaken van de handige BPM calculator. Zodra het bedrag bekend is, vul je de getallen in de volgende formule in. Na wat simpel rekenwerk weet ook jij dan wat de nieuwprijs is van je Kia Ceed!

Hier lees je een grote hoeveelheid artikelen inzake de BPM.

BPM is de belasting op auto’s en motorrijwielen. De zogenaamde BPM-heffing is niet bepaald populair in ons land, aangezien het een aanvullende belasting betreft bóvenop de al betaalde omzetbelasting. De burger voldoet de BPM gelijktijdig met de aankoop van een fonkelnieuwe wagen of motorrijtuig of het invoeren van een occasion uit het buitenland. Dit levert de staatskas elk jaar weer ongeveer € 3.000.000.000 op.

Belasting van personenauto’s en motorrijwielen sinds 2011

De BPM is bijna elk jaar aan verandering onderhevig. In 2011 is de BPM opgebouwd uit een standaard BPM bedrag van 19% over de nieuwprijs, een heffing op de CO2-emissie en een zogeheten brandstofaftrek. Zelf je BPM uitrekenen? Maak dan gebruik van de BPM rekentool.

Belastingvrije auto’s

Aangezien het kopen van zuinige en milieuvriendelijke auto’s gestimuleerd moet worden, is er sinds 2009 een BPM-vrije regeling. Deze regeling geldt alleen voor auto’s gebouwd in 2009 of daarna met een bepaalde CO2-uitstoot. Voor benzinewagens is de wagen BPM vrij bij een maximum CO2-uitstoot van 110 gram per kilometer, bij diesel is deze grens 95 gram CO2. Andersom wordt er meer BPM geheven voor voertuigen met een hoge CO2-uitstoot. Hier tref je een lijst met auto’s waar je geen BPM over hoeft te betalen.

BPM bij import

Als je een tweedehands auto in Nederland invoert uit een ander land, betaal je nog eens extra BPM. Dit bedrag is afhankelijk van de aankoopprijs, leeftijd, soort brandstof, en CO2-uitstoot van de auto. Je hebt de keuze uit de oude of nieuwe BPM-regeling. De oude betreft de BPM die gold toen er voor de eerste keer in de auto werd gereden. Ontdek het berekenjeautokosten.nl stappenplan voor het importeren van een auto.

BPM voor zakelijke rijders

Als ondernemer krijg je vrijstelling van BPM bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfsauto. Je moet dan uiteraard wel beschikken over een BTW nummer en de auto registreren op je bedrijfs- of eigen naam. Hier lees je meer over BPM en zakelijke voertuigen.

Belasting van personenauto’s en motorrijwielen-vrijstelling in de toekomst
De BPM-vrije wet is zo’n succes dat het veel geld kost voor de regering. De CO2-uitstootgrenzen zullen in de nabije toekomst dan ook elk jaar naar beneden worden aangepast. De nieuwste regels zullen gelden voor nieuwe wagens. Voor reeds aangeschafte auto’s wijzigt er qua BPM niks.

Meer over berekenjeautokosten.nl

Wil je up-to-date blijven de allernieuwste artikelen van onze website berekenjeautokosten.nl? Schrijf je dan snel in voor de berekenjeautokosten.nl newsletter.