bpm particulier grijs kenteken

Op onze pagina vindt u voorlichting in relatie tot allerlei onderwerpen gerelateerd aan Belasting van personenauto’s en motorrijwielen en bpm particulier grijs kenteken. BPM is de belasting op personenauto’s en motorrijtuigen. De BPM-regeling is omstreden in Nederland aangezien het een additionele belasting is bovenop de al betaalde omzetbelasting. De burger betaalt BPM bij de aankoop van een nieuwe auto of motorrijtuig of bij het importeren van een gebruikte motorrijtuig. Jaarlijks levert dat onze overheid circa drie miljard euro op.

Wanneer je als particulier een bestelwagen overneemt van een ondernemer, vervalt de vrijstelling op BPM. Dat betekent dat je nog een deel van de BPM moet afrekenen met de Belastingdienst. Hoe ouder de wagen is, hoe minder BPM je hoeft te betalen.

Je bent zoekende naar bpm particulier grijs kenteken, hier hebben wij tot onze spijt op dit moment nog geen standaard antwoord over gepubliceerd. Wanneer genoeg mensen interesse hebben in bpm particulier grijs kenteken, willen wij een vollediger artikel publiceren over het thema om je hierover zo goed mogelijk te voorlichten. Blijf op de hoogte van nieuwtjes over bpm particulier grijs kenteken via de nieuwsbrief.

BPM ’11

De BPM verandert bijna ieder jaar. Dat kan eveneens invloed hebben op bpm particulier grijs kenteken. In 2011 is het BPM opgebouwd uit een basis BPM toeslag van 19% over de catalogusprijs, een heffing gebaseerd op CO2-uitstoot en een brandstoftoeslag of aftrek. Wilt u een raming maken mbt bpm particulier grijs kenteken? Ga dan naar onze BPM calculator.

Auto’s zonder BPM

Om de verkoop van zuinige en ecovriendelijke auto’s te stimuleren is er vanaf 2009 een BPM-vrije wet. De regeling geldt voor personenwagens gefabriceerd in 2009 of later met een specifieke CO2-emissie. Voor benzineauto’s is de wagen BPM vrij bij een maximale CO2-emissie van 110 gr per kilometer, bij diesel is deze grens 0.95 kilogram CO2. Andersom wordt er extra BPM berekend voor auto’s met een hoge CO2-emissie. Voor specifiekere informatie rondom bpm particulier grijs kenteken en BPM vrije wagens, zie hier een overzicht met BPM-vrije auto’s.

Belasting van personenauto’s en motorrijwielen-vrijstelling de komende jaren

De BPM-vrije regeling is een dergelijk succes dat deze te veel kost voor de staat. De CO2-uitstootgrenzen zullen vanaf 1 juli 2012 dan ook elk jaar naar beneden worden aangepast. Dit gaat dus om BPM bij de aankoop van een nieuwe wagen. Voor reeds gekochte automobielen wijzigt er wat betreft BPM niets. Op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen in relatie tot bpm particulier grijs kenteken? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Belasting van personenauto’s en motorrijwielen bij invoer

Bij de import van een gebruikte automobiel, bijvoorbeeld uit Duitsland of België, betaalt men nog een deel BPM. Houd tevens dit in het oog voor bpm particulier grijs kenteken. Dit bedrag wordt beinvloed door de aankoopprijs, leeftijd, soort brandstof, en CO2-emissie van de automobiel en kan invloed hebben op bpm particulier grijs kenteken. De overige bpm betaal je bij een RDW keuringsstation als u de wagen op Nederlands nummerbord zet. Hier stapsgewijs een toelichting wat men in de gaten moet houden bij de import van een auto .

Belasting van personenauto’s en motorrijwielen voor bedrijfswagens

Als entrepreneur krijg je vrijstelling van BPM bij het aanschaffen van een nieuwe bedrijfsauto. Stop je binnen vijf jaar met het bedrijf dan betaalt u nog een stuk rest BPM. Zie hier additionele berichten betreffende bedrijfsauto’s en BPM.