Home / FAQ / Waar kan ik de wegenbelasting opzeggen?

Waar kan ik de wegenbelasting opzeggen?

  • Het opzeggen van de wegenbelasting oftewel het schorsen van de auto kan zowel online bij de RDW als bij het grotere postkantoor. Schorsing is alleen mogelijk als je geen gebruik meer maakt van de auto en deze op privé-terrein is geparkeerd. Voor de RDW heb je een DigiD code nodig en iDeal. Als je naar het postkantoor gaat moet je deel II (of deel IB) en deel III (of deel II) van het kentekenbewijs en een geldig legitimatiebewijs meenemen. De kosten voor schorsing bedragen € 71,50 voor auto’s jonger dan 15 jaar. Voor auto’s ouder dan 15 jaar zijn de kosten € 23,90. De schorsing geldt voor 12 maanden en loopt daarna automatisch af. De kosten voor verlenging bedrag € 23,90. Bij verkoop van de auto verloopt de schorsing automatisch, de nieuwe eigenaar zal dit opnieuw moeten aanvragen.
  • Wegenbelasting opzeggen is mogelijk bij verkoop van de auto. Dit gebeurd dan automatisch bij overschrijving van de auto op een andere naam bij het postkantoor.
  • Je betaalt ook geen wegenbelasting meer indien je auto ouder is dan 25 jaar. Hierover ontvang je automatisch bericht van de belasting. Is dit niet het geval, neem dan contact op met de belastingdienst op 0800 – 0749.