Home / FAQ / Wat zijn de voorwaarden van een oldtimerverzekering?

Wat zijn de voorwaarden van een oldtimerverzekering?

Wanneer je een liefhebber bent van oude auto’s en er een of meer hebt, wil je er natuurlijk niet alleen naar kijken. Je wilt er ook in rijden! Dus zul je de wagen moeten verzekeren en daarvoor is het handig dat je weet waar je op moet letten. De prijzen voor een oldtimer verzekering zijn vaak lager dan voor een gewone verzekering. De verzekeraar gaat er namelijk van uit dat je een liefhebber bent en je oldtimer helemaal vertroetelt! Dat betekent dus ook dat je minder schade rijdt en dat scheelt de verzekeraar weer in het aantal claims. Hieronder vind je een overzicht van enkele voorwaarden.

Eerste auto voor dagelijks vervoer

Bij veel verzekeraars wordt de voorwaarde gesteld dat je een andere auto hebt voor dagelijks vervoer dan de oldtimer die je wilt verzekeren. Omdat je niet dagelijks in de oldtimer rijdt, is het risico op ongelukken lager. Er zijn verzekeraars die een oldtimer willen verzekeren zonder dat je een andere auto hebt voor dagelijks vervoer. De premie zal iets hoger liggen, maar je totale kosten liggen dan natuurlijk veel lager!

Maximaal aantal kilometers

Een andere voorwaarde die vaak wordt gesteld is dat je een maximaal aantal kilometers krijgt opgelegd dat je mag rijden. Waarom? Dat is simpel uit te leggen. Hoe meer kilometers je rijdt, hoe groter de kans op schade.

Auto moet ouder zijn dan…?

Een auto is pas een oldtimer als hij ouder is dan 25 jaar. Gelukkig zijn er ook verzekeraars te vinden die ruimer omgaan met deze leeftijd. Sommige verzekeraars vinden een auto al oldtimer als deze 10 jaar oud is!

Soepele voorwaarden

Verzekeraar Diks gaat erg soepel om met de voorwaarden voor een oldtimerverzekering. Bekijk hier de voorwaarden en tarieven voor de goedkoopste oldtimerverzekering!

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*