Wat betekent het nou eigenlijk: 14 % bijtelling?

Hallo! Welkom op onze site berekenjeautokosten.nl!

Bijtelling is een percentage van de cataloguswaarde van de auto. Deze bijtelling hangt af van het aantal CO2 dat de auto uitstoot. Zo krijg je 14 % bijtelling als jouw dieselauto een CO2 uitstoot heeft van 51 tot en met 95 gram CO2 per kilometer. Heb je een benzineauto, dan heb je 14 % bijtelling als jouw auto een CO2 uitstoot heeft lager dan 88 gram CO2 per kilometer. Het bijtellingspercentage kan verschillen van 0% tot 35%.

Op deze site vind je artikelen over onderwerpen als wegenbelasting, ofwel de belasting die je betaalt over jouw geregistreerde auto’s en motorrijtuigen.

BPM

BPM is de heffing op auto’s en motorrijwielen die je dient te betalen bij de aanschaf van een nieuwe auto of tijdens het invoeren van een buitenlandse auto. Op deze website heeft ons team een gemakkelijke bereken-je-BPM-tool voor je bedacht, waarmee je onmiddelijk kan berekenen hoeveel je kwijt bent aan BPM.

MRB

MRB is de motorrijtuigenbelasting en wordt informeel vaak de ‘wegenbelasting’ genoemd. Deze inning betaalt men per jaar als je de eigenaar bent van een motorrijtuig of personenauto. Het team van berekenjeautokosten.nl heeft een speciale MRB calculator ontwikkeld waarmee je snel kunt ontdekken hoeveel je moet uitgeven aan wegenbelasting.

Meer weten over ons

Op de hoogte zijn en blijven van artikelen op berekenjeautokosten.nl? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.