bpm omrekenen naar catalogusprijs

Op onze website vindt u artikelen betreffende uiteenlopende zaken met betrekking tot Belasting van personenauto’s en motorrijwielen en bpm omrekenen naar catalogusprijs. BPM is de belasting op personenauto’s en motorrijwielen. De BPM-heffing is controversieel in Nederland aangezien het een aanvullende belasting is bovenop de al betaalde BTW. De burger betaalt Belasting van personenauto’s en motorrijwielen gelijktijdig met de aankoop van een nieuwe automobiel of motor of bij het importeren van een gebruikte auto. Elk jaar levert dit onze overheid ongeveer drie miljard euro op.

Omrekenen

Voor een omrekenvoorbeeld BPM berekening 2011 klik hier.

U bent op zoek naar bpm omrekenen naar catalogusprijs, op deze site hebben we echter op dit moment nog geen standaard antwoord over gemaakt. Wanneer voldoende bezoekers belangstelling hebben aangaande bpm omrekenen naar catalogusprijs, zullen we een uitvoerig stuk opstellen in relatie tot het thema om u hierover zo uitvoerig mogelijk te informeren. Blijf up to date van nieuwtjes over bpm omrekenen naar catalogusprijs via de nieuwsbrief.

BPM 2011

De BPM verandert bijna elk jaar. Dit kan eveneens betrekking hebben op bpm omrekenen naar catalogusprijs. In 2011 is het BPM opgebouwd uit een standaard BPM heffing van 19% over de netto catalogusprijs, een belasting gebaseerd op CO2-emissie en een brandstoftoeslag of aftrek. Wilt u een begroting maken met betrekking tot bpm omrekenen naar catalogusprijs? Bekijk dan de BPM calculator.

Autorijtuigen zonder BPM

Om de aanschaf van zuinige en ecovriendelijke auto’s te bevorderen is er sinds 2009 een BPM-vrije wet. De wet geldt voor personenauto’s gefabriceerd in 2009 of later met een bepaalde CO2-emissie. Voor benzinewagens is de auto BPM vrij bij een maximale CO2-uitstoot van 110 gr per km, bij diesel ligt deze grens op 0.95 kilogram CO2. Andersom wordt er complementaire BPM geheven voor wagens met een hoge CO2-uitstoot. Voor speciale informatie betreffende bpm omrekenen naar catalogusprijs en BPM vrije autorijtuigen, bekijk hier een overzicht met BPM-vrije voertuigen.

BPM-vrijstelling in de toekomst

De BPM-vrije regeling is een dergelijk succes dat het te veel kost voor de regering. De CO2-emissiegrenzen zullen vanaf 1 juli 2012 dan ook jaarlijks naar beneden bij worden gesteld. Dit gaat dus om BPM bij de aanschaf van een nieuwe motorrijtuig. Voor al aangeschafte voertuigen verandert er wat betreft BPM niks. Op de hoogte worden gehouden van de gebeurtenissen mbt bpm omrekenen naar catalogusprijs? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Belasting van personenauto’s en motorrijwielen bij import

Bij de import van een gebruikte auto, bijvoorbeeld uit Frankrijk of België, betaalt men nog een deel BPM. Houd ook dit in het oog voor bpm omrekenen naar catalogusprijs. Dit bedrag is afhankelijk van de nieuwprijs, leeftijd, soort fuel, en CO2-uitstoot van de auto en kan van invloed zijn op bpm omrekenen naar catalogusprijs. De overige bpm betaalt u bij een RDW station als u de automobiel op Nederlands kenteken laat zetten. Hier stap-voor-stap een toelichting wat je moet doen bij de import van een wagen .

BPM voor bedrijfsauto’s

Als ondernemer krijg je vrijstelling van BPM bij de aankoop van een nieuwe bedrijfsauto. Hiervoor dien je wel beschikking hebben over een BTW nummer en de auto registreren op je eigen naam of bedrijf. Bekijk hier additionele kennis in relatie tot bedrijfsauto’s en BPM.