hoeveel bpm

Op deze website vindt u voorlichting in relatie tot uiteenlopende zaken met betrekking tot Belasting van personenauto’s en motorrijwielen en hoeveel bpm. BPM is de belasting op personenauto’s en motorrijwielen. De BPM-heffing is dubieus in Nederland aangezien het een additionele heffing betreft bovenop de al betaalde BTW. De burger betaalt Belasting van personenauto’s en motorrijwielen gelijktijdig met de aankoop van een nieuwe automobiel of motor of bij het importeren van een tweedehands automobiel. Elk jaar brengt dit onze overheid ongeveer drie duizend miljoen euro op.

Hoeveel BPM op een auto wordt berekend is afhankelijk van een aantal factoren. De exacte uitleg vind je hier. Wil je voor jouw auto uitrekenen hoeveel BPM is berekend? Gebruik dan onze handige rekentool rechts boven op deze pagina.

Jij hebt gezocht naar hoeveel bpm, hier hebben wij echter op dit moment nog geen standaard antwoord over geschreven. Als voldoende mensen belangstelling tonen aangaande hoeveel bpm, gaan wij een uitgebreid stuk schrijven in relatie tot het onderwerp om jou hierover zo goed als mogelijk te informeren. Blijf op de hoogte van nieuwtjes in relatie tot hoeveel bpm via de nieuwsbrief.

BPM ’11

De BPM is bijna jaarlijks aan verandering onderhevig. Dit kan eveneens betrekking hebben op hoeveel bpm. In 2011 bestaat het BPM uit een basis BPM heffing van 19% over de catalogusprijs, een toeslag op basis van CO2-uitstoot en een brandstoftoeslag of aftrek. Wilt u een begroting maken met betrekking tot hoeveel bpm? Ga dan naar de BPM rekentool.

BPM-vrije auto’s

Om de aanschaf van zuinige en ecovriendelijke automobielen aan te moedigen is er vanaf 2009 een BPM-vrije regeling. De wet gaat op voor personenauto’s vanaf bouwjaar 2009 met een bepaalde CO2-emissie. Voor benzinewagens is de auto BPM vrij bij een maximale CO2-uitstoot van 0.11 kg per km, bij diesel is deze grens 95 gram CO2. Omgekeerd wordt er extra BPM geheven voor autorijtuigen met een hoge CO2-emissie. Voor speciale kennis rondom hoeveel bpm en BPM vrije wagens, zie hier een overzicht met BPM-vrije autorijtuigen.

BPM-vrijstelling de komende jaren

De BPM-vrije belasting is een dergelijk succes dat deze te duur wordt voor de regering. De CO2-uitstootgrenzen zullen vanaf 1 juli 2012 dan ook jaarlijks naar beneden bij worden gesteld. Dit betreft dus BPM bij de aanschaf van een nieuwe automobiel. Voor reeds gekochte autorijtuigen wijzigt er wat betreft BPM niets. Op de hoogte worden gehouden van de vorderingen in relatie tot hoeveel bpm? Meld je dan aan op de nieuwsbrief.

BPM bij invoer

Bij de import van een gebruikte auto, bijvoorbeeld uit Duitsland of Engeland, betaal je nog een deel BPM. Houd tevens dit in het oog voor hoeveel bpm. Dit bedrag is afhankelijk van de aanschafprijs, leeftijd, soort brandstof, en CO2-uitstoot van de wagen en kan van invloed zijn op hoeveel bpm. De rest-BPM betaal je bij een RDW keuringsstation als je de automobiel op Nederlands nummerbord laat zetten. Hier stap-voor-stap een how-to wat men in de gaten moet houden bij de invoer van een automobiel .

BPM voor bedrijfsauto’s

Als ondernemer krijg je vrijstelling van BPM bij het kopen van een nieuwe bedrijfsauto. Stop je in vijf jaren met de onderneming dan betaal je nog een deel rest BPM. Zie op deze site aanvullende bijdragen betreffende bedrijfsauto’s en BPM.

Plaatjes in relatie tot hoeveel bpm

  • Hoeveel BPM moet je betalen bij het importen van een auto
  • het formulier vermeld hoeveel bpm er nog voldaan moet worden
  • Motor & Motorrijden #36 - Page 5 - Het Scooter Forum by Scooterforum ...
  • Iemand enig idee hoeveel BPM je voor zoiets nog
  • http://img12.imageshack.us/img12/8056/51101366.jpg
  • Laatst bijgewerkt door Matthijs op 09 sep 2006 11:59, in totaal 1 keer ...
  • W124 diesel nov. 1986 - Aanbod auto's (Mercedes-Benz ...
  • Motor & Motorrijden #36 - Page 5 - Het Scooter Forum by Scooterforum ...