wegenbelasting citroen c4

Op deze site vindt u informatie aangaande diverse zaken betreffende MRB en wegenbelasting citroen c4. MRB staat voor motorrijtuigenbelasting, bekender onder de naam wegenbelasting. Deze heffing draag je af als je in het bezit bent van een wagen of motorrijtuig. De hoeveelheid aan wegenbelasting wordt bepaald door het gewicht van de automobiel, de brandstof en de provincie waar je woont. De heffing betaal je ongeacht van het aantal kms dat je rijdt. Dus of het nu 1 of 100.000 kilometer is, men betaalt hetzelfde aan motorrijtuigenbelasting. Wil je weten hoeveel wegenbelasting je precies dient te betalen en op welke manier het werkt met wegenbelasting citroen c4? Bekijk dit hier.

Jij bent aan het zoeken over wegenbelasting citroen c4, op deze site hebben wij tot onze spijt nog geen standaard antwoord over gemaakt. In het geval dat veel bezoekers belangstelling tonen aangaande wegenbelasting citroen c4, willen wij een vollediger stuk schrijven in relatie tot het thema om u daarover zo goed als mogelijk te voorlichten. Blijf up-to-date van nieuwtjes over wegenbelasting citroen c4 door middel van de nieuwsbrief.

Opbrengst motorrijtuigenbelasting

Een gedeelte van wat je betaalt aan wegenbelasting gaat naar de kas van de overheid. Een ander stuk gaat naar de streek waar in je woont. Dit kan van provincie tot provincie nogal eens verschil uitmaken en invloed hebben op wegenbelasting citroen c4. Noord-Holland is hierbij het goedkoopst en Zuid-Holland het duurst. Per jaar kan dat streekgebonden verschil voor een gemiddelde wagen oplopen tot 100 euro elk jaar. Met een bedrag van 3,2 miljard euro op jaarbasis is dit een goede inkomstenbron voor de overheid. Voor de provincies is dit zelfs de grootste bron van inkomen met een bedrag van 1,3 miljard euro op jaarbasis.

Wegenbelastingvrij

U betaalt niets aan wegenbelasting als je in bezit bent van een automobiel met een lage CO2-emissie. De bovengrens voor een motorrijtuig op benzine is 110 gram CO2 / kilometer, maar voor diesel is deze 95 gr CO2 per km. Lees op deze site de volledige lijst over voertuigen zonder belasting. Je kan aanspraak maken op de wegenbelastingvrije korting tot en met eind 2013. Daarna wordt de wetgeving op het gebied van wegenbelasting en BPM aangepast. Wilt u hiervan en wegenbelasting citroen c4 op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Overigens is men eveneens geen motorrijtuigenbelasting verschuldigd indien je eigenaar bent van een auto die 25 jaar of ouder is. Deze valt in dat geval bij de zogenaamde oldtimer wet. Ook aan deze wet komt een eind, voertuigen met een bouwjaar vanaf één jan. 1987 of jonger komen hier nooit voor in aanmerking.

Aangifte van wegenbelasting

Voor het afrekenen van wegenbelasting hoef je niks te doen. Dit gebeurt automatisch wanneer de auto op uw naam wordt gezet bij het postkantoor. Betaling gaat via acceptgiro of automatische incasso.

Plaatjes in relatie tot wegenbelasting citroen c4

  • Citroën C4 grand picasso 1.6vti anniversaire - 7zitter.nl
  • ACC Overveen BV - Citroën C4 1.6i VTR Sport 16v 110pk Coupe ...
  • De Nieuwe Citroen C4
  • Citroën C4: POSITIVE POWER
  • Citroën C4 Picasso - 1.8I 16V LIGNE BUSINESS
  • Citroën C4 Picasso - GRAND THP 155 EGS LIGNE BUSINESS