Het jaar van de wegenbelastingvrije auto

Op onze webpagina vindt u berichten betreffende diverse vragen betreffende MRB en belastingvrije auto welk jaar. MRB staat voor motorrijtuigenbelasting, bekender onder de naam wegenbelasting. Deze heffing draag je af wanneer je eigenaar bent van een wagen of motor. De hoeveelheid aan motorrijtuigenbelasting wordt bepaald met behulp van het gewicht van de wagen, de brandstof en de provincie waar je woont. Deze heffing betaal je ongeacht van het aantal kilometers dat u rijdt. Dus of het nu 1 of 100.000 kilometer is, u betaalt hetzelfde aan wegenbelasting. Wil je weten hoeveel wegenbelasting je straks dient te afrekenen en op welke manier het werkt bij belastingvrije auto welk jaar? Lees op deze site.

Het is handig om te weten uit welk jaar een auto moet komen om wegenbelastingvrij te kunnen rijden, dit vooral door de vele verandering omtrent de wegenbelasting. Je rijdt wegenbelastingvrij als jouw auto 26 jaar of ouder is. Dit betekent dus dat jouw auto voor 1987 gemaakt moet zijn om wegenbelastingvrij te kunnen rijden. Let er echter wel op, dat vanaf januari 2014 deze regels gaan veranderen. Dan moet een auto 40 jaar of ouder zijn om wegenbelastingvrij te rijden.

Je bent zoekende over belastingvrije auto welk jaar, hier hebben wij tot onze spijt op dit moment nog geen standaard antwoord over geschreven. Als veel bezoekers interesse tonen in belastingvrije auto welk jaar, zullen wij een uitvoerig antwoord publiceren in relatie tot het thema om je daarover zo goed mogelijk te informeren. Blijf up to date van nieuwtjes over belastingvrije auto welk jaar door middel van onze nieuwsbrief.

Samenstelling motorrijtuigenbelasting

Een stuk van wat je afdraagt aan motorrijtuigenbelasting gaat richting de staatskas van de overheid. Een ander deel gaat naar de provincie waarin je woont. Dit kan van provincie tot provincie nogal eens verschillen en betrekking hebben op belastingvrije auto welk jaar. Noord-Holland is hier het goedkoopste en Zuid-Holland het duurste. Per jaar kan dit verschil voor een normale wagen oplopen tot honderd euro elk jaar. Met een bedrag van 3200 miljoen euro per jaar is dit een goede bron van inkomen voor Den Haag. Voor de provincies is dit trouwens de belangrijkste bron van inkomen met een bedrag van 1,3 miljard euro op jaarbasis.

Motorrijtuigenbelasting-vrij

U betaalt geen motorrijtuigenbelasting als je eigenaar bent van een motorrijtuig met een lage CO2-emissie. De bovengrens voor een automobiel op benzine ligt op 110 gram CO2 / kilometer, voor diesel is deze 95 gram CO2 per km. Bekijk op deze site de complete lijst over belastingvrije wagens. Je kan gebruik maken van de wegenbelastingvrije korting tot het einde van 2013. Daarna wordt het hele systeem omtrent motorrijtuigenbelasting en BPM veranderd. Wil je over dit onderwerp en belastingvrije auto welk jaar up-to-date worden gehouden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.
Trouwens bent u ook geen MRB verschuldigd in het geval dat je eigenaar bent van een auto die 25 jaar of ouder is. De wagen valt dan bij de oldtimer regeling. Ook aan die wet komt echter een eind, auto’s gefabriceerd na één januari 1987 of later komen hier nooit voor in aanmerking.

Aangifte van wegenbelasting

Voor het afrekenen van motorrijtuigenbelasting hoeft u niets te doen. Dit gebeurt vanzelf op het moment dat de wagen op uw naam wordt geplaatst op het postkantoor. Het betalen gaat middels acceptgiro of automatische incasso.