motorrijtuigenbelasting kenteken

Op deze pagina vindt u kennis aangaande uiteenlopende zaken gerelateerd aan MRB en motorrijtuigenbelasting kenteken. MRB staat voor motorrijtuigenbelasting, bekender onder de naam wegenbelasting. Deze heffing betaal je in het geval dat jij eigenaar bent van een automobiel of motor. De hoeveelheid aan motorrijtuigenbelasting wordt bepaald met behulp van het gewicht van de automobiel, de brandstof en de provincie waar je woont. De heffing betaal je onafhankelijk van het aantal kilometers dat je aflegt. Dus of dat nu 1 of honderdduizend kilometer is, men betaalt dezelfde hoeveelheid motorrijtuigenbelasting. Wil je bepalen hoeveel wegenbelasting je straks moet betalen en hoe het zit met motorrijtuigenbelasting kenteken? Zie hier.

Zodra je je auto kenteken op je naam laat zetten moet je motorrijtuigenbelasting betalen aan de belastingdienst.

Je bent op zoek naar motorrijtuigenbelasting kenteken, op deze site hebben wij helaas nog geen standaard antwoord over gepubliceerd. In het geval dat genoeg mensen belangstelling tonen aangaande motorrijtuigenbelasting kenteken, gaan we een vollediger artikel schrijven in relatie tot het onderwerp om je over dit onderwerp zo uitvoerig mogelijk te voorlichten. Blijf up to date van feiten in relatie tot motorrijtuigenbelasting kenteken door middel van onze nieuwsbrief.

Samenstelling MRB

Een deel dat je betaalt aan motorrijtuigenbelasting gaat naar de staatskas van de overheid. Een ander stuk gaat richting de regio waarin je verblijft. Dit kan van provincie tot provincie nog wel eens verschillen en betrekking hebben op motorrijtuigenbelasting kenteken. In Noord-Holland is men het minste kwijt en in Zuid-Holland betaalt men het meeste.. Op jaarbasis kan het regionale verschil voor een modale automobiel oplopen tot honderd euro ieder jaar. Met een bedrag van 3,2 miljard euro op jaarbasis is dit een goede bron van inkomen voor Den Haag. Voor de provincies is dit trouwens de voornaamste inkomstenbron met een bedrag van 1,3 miljard euro op jaarbasis.

Wegenbelasting-vrij

Men betaalt niets aan wegenbelasting als je in bezit bent van een personenauto met een lage CO2-uitstoot. De grens voor een automobiel op benzine is 110 gram CO2 / kilometer, voor diesel ligt deze op 95 gr CO2 per km. Zie hiervoor op deze site de volledige lijst met belastingvrije auto’s. Je kan aanspraak maken op de wegenbelastingvrije wet tot eind 2013. Hierna wordt het hele systeem op het gebied van motorrijtuigenbelasting en BPM aangepast. Wil je hierover en motorrijtuigenbelasting kenteken op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Daarnaast ben je ook geen motorrijtuigenbelasting verschuldigd indien je in het bezit bent van een automobiel van 25 jaar of ouder. Deze valt dan bij de oldtimer wet. Ook aan die wet komt helaas een einde, wagens met een bouwjaar vanaf 1 jan. 1987 of later komen hier nimmer voor in aanmerking.

Aangifte van motorrijtuigenbelasting

Voor het afrekenen van motorrijtuigenbelasting hoeft men niks te doen. Dit gebeurt automatisch op het moment dat de motorrijtuig op uw naam wordt gezet bij het postkantoor. Het betalen gaat middels acceptgiro of automatische incasso.

Plaatjes in relatie tot motorrijtuigenbelasting kenteken

  • peugeot 205 cti 2750 kenteken voertuigsoort personenauto merk peugeot ...