wegenbelasting diesel

Op deze webpagina vindt u informatie over uiteenlopende vragen mbt MRB en wegenbelasting diesel. MRB staat voor motorrijtuigenbelasting en wordt in de volksmond ook wel wegenbelasting genoemd. Deze heffing betaalt men indien jij eigenaar bent van een auto of motorrijtuig. De hoeveelheid aan wegenbelasting wordt bepaald door het gewicht van de automobiel, de brandstof en de provincie waarin je woont. Deze belasting betaal je onafhankelijk van het aantal kms dat je rijdt. Dus of dit nu 1 of 100.000 km is, je betaalt dezelfde hoeveelheid motorrijtuigenbelasting. Wilt u weten hoeveel motorrijtuigenbelasting je straks dient te afrekenen en op welke manier het werkt met wegenbelasting diesel? Zie hier.

De wegenbelasting voor dieselauto’s met een CO2-uitstoot van 95 gr/km en minder, blijft onveranderd tot 2014. De BPM tarieven echter worden per 1 januari 2012 aangepast en de emmissiewaardes veranderen per 1 juli 2012 van 95 naar 91 gr/km voor diesels en van 110 naar 102 gr/km voor benzineauto’s. Bereken hier hoeveel wegenbelasting je moet betalen voor jouw diesel.

Je bent aan het zoeken naar wegenbelasting diesel, hier hebben we echter op dit moment nog geen standaard antwoord over gepubliceerd. Wanneer veel bezoekers belangstelling tonen in wegenbelasting diesel, zullen we een langer stuk publiceren over het onderwerp om je daarover zo goed mogelijk te voorlichten. Blijf up-to-date van nieuwtjes betreffende wegenbelasting diesel door middel van onze nieuwsbrief.

Samenstelling MRB

Een deel van wat je afdraagt aan wegenbelasting gaat naar de kas van de overheid. Een ander stuk gaat naar de regio waar in je verblijft. Dit kan per provincie nog wel eens verschil uitmaken en invloed hebben op wegenbelasting diesel. Noord-Holland is hier het goedkoopste en Zuid-Holland het duurste. Per jaar kan dit streekgebonden verschil voor een gemiddelde automobiel oplopen tot honderd euro per jaar. Met een bedrag van 3,2 miljard euro per jaar is dit een goede bron van inkomen voor Den Haag. Voor de provincies is dit tegelijk de grootste bron van inkomen met een bedrag van 1,3 miljard euro per jaar.

Wegenbelasting-vrij

U betaalt geen motorrijtuigenbelasting als je eigenaar bent van een personenauto met een lage CO2-emissie. De grens voor een automobiel op benzine ligt op 110 gram CO2 per kilometer, voor diesel ligt deze op 95 gram CO2 / kilometer. Zie hiervoor hier de complete lijst met belastingvrije automobielen. Je kunt gebruik maken van de wegenbelastingvrije korting tot eind 2013. Daarna wordt de regelgeving omtrent wegenbelasting en BPM veranderd. Wil je hierover en wegenbelasting diesel op de hoogte worden gehouden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Daarnaast bent u eveneens geen MRB verschuldigd wanneer je eigenaar bent van een auto van 25 jaar of ouder. De wagen valt dan onder de zogenaamde oldtimer regeling. Ook aan die wet komt een einde, voertuigen gebouwd na één januari 1987 of later komen hier nooit voor in aanmerking.

Betalen van wegenbelasting

Voor het betalen van motorrijtuigenbelasting hoeft men niks te doen. Dit gebeurt automatisch wanneer de automobiel op jouw naam wordt geplaatst bij het postkantoor. Het betalen geschiedt per acceptgiro of automatische incasso.

Plaatjes in relatie tot wegenbelasting diesel

  • Volkswagen transporter T4 camper (goekoop in wegenbelasting!
  • wegenbelasting volkswagen golf | Mitula Auto's
  • Wegmarkering Aanbrengen
  • Fiat Punto Evo BPM-vrij en wegenbelasting vrij| Auto Zonder BPM.com
  • Renault Clio Diesel nu ook BPM en wegenbelasting vrij | Auto Zonder ...
  • Volvo 240 DL Diesel Estate, wegenbelasting vrij, NWE APK!!