wegenbelasting prius

Op deze webpagina vindt u berichten in relatie tot uiteenlopende onderwerpen gerelateerd aan MRB en wegenbelasting prius. MRB betekent motorrijtuigenbelasting en wordt in de volksmond wegenbelasting genoemd. Deze heffing betaalt u indien u eigenaar bent van een wagen of motor. De hoeveelheid aan wegenbelasting wordt bepaald door het gewicht van de wagen, de brandstof en het gebied waar je woont. Deze belasting betaal je onafhankelijk van de hoeveelheid kilometers dat u rijdt. Dus of dat nu ??n of 100.000 kilometer is, u betaalt dezelfde hoeveelheid motorrijtuigenbelasting. Wilt u uitvinden hoeveel motorrijtuigenbelasting je uiteindelijk dient te afrekenen en hoe het werkt met wegenbelasting prius? Zie daarvoor op deze site.

Voor de Toyota Prius hoef je geen wegenbelasting te betalen. De auto is zogezegd vrijgesteld van MRB (motorrijtuigenbelasting) wegens de lage CO2-uitstoot. Middels deze regeling probeert de overheid het rijden van zuinige, milieuvriendelijke auto’s te stimuleren.

Jij bent aan het zoeken over wegenbelasting prius, op deze site hebben wij helaas op dit moment nog geen standaard antwoord over gepubliceerd. In het geval dat veel mensen interesse hebben aangaande wegenbelasting prius, gaan wij een vollediger artikel schrijven over het thema om jou hierover zo uitgebreid mogelijk te voorlichten. Blijf op de hoogte van nieuwtjes aangaande wegenbelasting prius via onze nieuwsbrief.

Opbrengst MRB

Een gedeelte dat je afdraagt aan motorrijtuigenbelasting gaat richting de kas van de overheid. Een ander deel gaat richting de streek waarin je woont. Dit kan per streek nogal eens verschil uitmaken en invloed hebben op wegenbelasting prius. Noord-Holland is hierbij het goedkoopste en Zuid-Holland is het duurste. Op jaarbasis kan dat verschil per provincie voor een gemiddelde automobiel oplopen tot honderd euro per jaar. Met een bedrag van 3200 miljoen euro per jaar is dit een goede bron van inkomen voor de overheid. Voor de provincies is dit zelfs de voornaamste bron van inkomen met een bedrag van 1300 miljoen euro per jaar.

Motorrijtuigenbelasting-vrij

U betaalt niets aan motorrijtuigenbelasting als je eigenaar bent van een wagen met een lage CO2-emissie. De grens voor een auto op benzine is 110 gram CO2 per km, voor diesel ligt deze op 95 gram CO2 per km. Zie daarvoor hier de complete lijst van voertuigen zonder belasting. Je kan aanspraak maken op de wegenbelastingvrije korting tot en met het einde van 2013. Daarna wordt de regelgeving omtrent wegenbelasting en BPM gewijzigd. Wilt u hiervan en wegenbelasting prius up-to-date worden gehouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Daarnaast bent u ook geen MRB verschuldigd indien je in het bezit bent van een automobiel die 25 jaar of ouder is. De auto valt dan onder de oldtimer wet. Ook aan deze wet komt helaas een eind, auto’s met een bouwjaar vanaf één januari 1987 of later komen hier nooit meer voor in aanmerking.

Aangifte van motorrijtuigenbelasting

Voor het afrekenen van motorrijtuigenbelasting hoeft men niks te doen. Dit gebeurt vanzelf op het moment dat de automobiel op uw naam wordt gezet bij het postkantoor. Betaling gaat door middel van acceptgiro of automatische incasso.

Plaatjes in relatie tot wegenbelasting prius

  • Auto Zonder Wegenbelasting.nl | Toyota Prius, krachtig maar zuinig
  • ... zonder wegenbelasting | Toyota Prius 1.8 HSD wegenbelasting vrij
  • Toyota - Toyota Prius. 's Werelds meest geavanceerde auto
  • Klik op bovenstaande Tumbnails voor groter formaat
  • Toyota Prius - 1.5 VVT-i 2005 GEEN WEGENBELASTING
  • Prius - 1.8 Vvt-i Automaat Aspiration Solar Roof Navi Wegenbelasting ...
  • toyota aygo wegenbelasting | Mitula Auto's
  • toyota verso wegenbelasting | Mitula Auto's