wegenbelasting suzuki alto

Op deze website vindt u informatie betreffende diverse vragen betreffende MRB en wegenbelasting suzuki alto. MRB is de motorrijtuigenbelasting en wordt ook wel wegenbelasting genoemd. Deze belasting draag je af wanneer je eigenaar bent van een auto of motor. De hoeveelheid aan wegenbelasting wordt bepaald middels het gewicht van de automobiel, de brandstof en de streek waar je woont. De heffing betaal je onafhankelijk van het aantal kilometers dat u aflegt. Dus of het nu 1 of honderdduizend kilometer is, u betaalt hetzelfde aan wegenbelasting. Wil je weten hoeveel wegenbelasting je precies dient te betalen en op welke manier het werkt met wegenbelasting suzuki alto? Zie daarvoor hier.

De Suzuki Alto; een kleintje maar voor de vele fans ook een toppertje! Scherp geprijsd, zuinig, schoon en net even iets sneller. Veel minder een budgetauto dan je zou verwachten; met een riante standaarduitrusting, voldoende ruimte (ook voor lange mensen), en zowel in de stad als op de snelweg lekker vlot.

Je hebt gezocht over wegenbelasting suzuki alto, hier hebben we tot onze spijt op dit moment nog geen standaard antwoord over gemaakt. In het geval dat veel mensen belangstelling tonen in wegenbelasting suzuki alto, zullen we een vollediger artikel publiceren over het thema om jou hierover zo uitvoerig mogelijk te informeren. Blijf up to date van nieuws in relatie tot wegenbelasting suzuki alto via onze nieuwsbrief.

Opbrengst wegenbelasting

Een gedeelte van wat je betaalt aan wegenbelasting gaat naar de kas van de overheid. Een ander stuk gaat naar de streek waarin je leeft. Dit kan van provincie tot provincie nog wel eens verschil uitmaken en betrekking hebben op wegenbelasting suzuki alto. Noord-Holland is hier het goedkoopste en Zuid-Holland is het duurste. Per jaar kan het verschil per provincie voor een modale wagen oplopen tot honderd euro elk jaar. Met een bedrag van 3200 miljoen euro per jaar zijn dit goede inkomsten voor Den Haag. Voor de provincies is dit zelfs de allegrootste inkomstenpost door middel van een bedrag van 1300 miljoen euro per jaar.

Motorrijtuigenbelasting-vrij

Men betaalt geen motorrijtuigenbelasting als u eigenaar bent van een personenauto met weinig CO2-emissie. De grens voor een automobiel op benzine is 110 gr CO2 / kilometer, maar voor diesel ligt deze op 95 gr CO2 / kilometer. Zie daarvoor hier de volledige lijst met autorijtuigen zonder belasting. Je kan gebruik maken van de wegenbelastingvrije regeling tot en met het einde van 2013. Daarna wordt het hele systeem aanverwante motorrijtuigenbelasting en BPM gewijzigd. Wilt u hiervan en wegenbelasting suzuki alto up to date blijven? Geef je dan op voor de nieuwsbrief.
Overigens bent u eveneens geen MRB verschuldigd in het geval dat je eigenaar bent van een auto van 25 jaar of ouder. Deze valt in dat geval onder de zogenaamde oldtimer wet. Ook aan deze wet komt helaas een einde, auto’s gebouwd na één jan. 1987 of later komen hier nimmer voor in aanmerking.

Afrekenen van wegenbelasting

Voor het betalen van motorrijtuigenbelasting hoeft men niks te doen. Dit gebeurt vanzelf op het moment dat de motorrijtuig op naam wordt geplaatst bij het postkantoor. Het betalen gaat per acceptgiro of automatische incasso.