wegenbelasting tabel

Op onze webpagina vindt u informatie met betrekking tot allerlei onderwerpen mbt MRB en wegenbelasting tabel. MRB staat voor motorrijtuigenbelasting, bekender onder de naam wegenbelasting. Deze heffing betaal je als u eigenaar bent van een wagen of motor. De hoeveelheid aan wegenbelasting wordt bepaald middels het gewicht van de auto, de brandstof en de provincie waar je woont. Deze belasting betaal je ongeacht van het aantal kilometers dat je rijdt. Dus of het nu ??n of 100.000 kilometer is, je betaalt hetzelfde aan motorrijtuigenbelasting. Wil je uitrekenen hoeveel wegenbelasting je uiteindelijk gaat afrekenen en op welke manier het zit met wegenbelasting tabel? Zie daarvoor de rekenhulp op deze site.

Een wegenbelastingtabel heeft tot doel om te bepalen hoeveel wegenbelasting je moet betalen voor welke auto. Het kan echter nog eenvoudiger! Via onze handige online rekentool rechts op deze pagina kan je binnen 10 seconden uitrekenen hoeveel wegenbelasting jij moet betalen!

U heeft gezocht over wegenbelasting tabel, hier hebben wij helaas nog geen standaard antwoord over gepubliceerd. Wanneer veel mensen interesse hebben in wegenbelasting tabel, zullen wij een vollediger antwoord opstellen in relatie tot het thema om u daarover zo uitvoerig mogelijk te voorlichten. Blijf op de hoogte van nieuwtjes in relatie tot wegenbelasting tabel door middel van onze nieuwsbrief.

Afdragen wegenbelasting

Een deel dat je betaalt aan wegenbelasting moet richting de staatskas van de regering. Een ander gedeelte gaat richting de streek waarin je verblijft. Dit kan van provincie tot provincie nogal eens verschil uitmaken en betrekking hebben op wegenbelasting tabel. Noord-Holland is hier het goedkoopst en Zuid-Holland het duurste. Per jaar kan dit regionale verschil voor een modale wagen oplopen tot 100 euro ieder jaar. Met een bedrag van 3,2 miljard euro op jaarbasis zijn dit goede inkomsten voor de overheid. Voor de provincies is dit overigens de voornaamste inkomstenbron door middel van een bedrag van 1,3 miljard euro op jaarbasis.

Motorrijtuigenbelasting-vrij

U betaalt niets aan motorrijtuigenbelasting als je in bezit bent van een personenauto met een lage CO2-uitstoot. De bovengrens voor een wagen op benzine ligt op 110 gram CO2 / km, maar voor diesel is deze 95 gram CO2 / kilometer. Zie hiervoor hier de volledige lijst van belastingvrije voertuigen. Je kan gebruik maken van de wegenbelastingvrije regeling tot eind 2013. Hierna wordt de wetgeving met betrekking tot motorrijtuigenbelasting en BPM gewijzigd. Wil je over dit onderwerp en wegenbelasting tabel up to date worden gehouden? Geef je dan op voor de nieuwsbrief.
Daarnaast ben je ook geen wegenbelasting verschuldigd wanneer je eigenaar bent van een wagen van 25 jaar of ouder. Deze valt dan bij de zogenaamde oldtimer regeling. Ook aan die regeling komt helaas een eind, auto’s gebouwd na één januari 1987 of jonger komen hier nimmer meer voor in aanmerking.

Afrekenen van wegenbelasting

Voor het afrekenen van motorrijtuigenbelasting hoeft u niets te doen. Dit gebeurt vanzelf op het moment dat de auto op jouw naam wordt gezet op het postkantoor. Het betalen gebeurt via acceptgiro of automatische incasso.