wegenbelastingvrij tot wanneer

Op onze webpagina vindt u informatie met betrekking tot uiteenlopende kwesties met betrekking tot MRB en wegenbelastingvrij tot wanneer. MRB betekent motorrijtuigenbelasting, bekender onder de naam wegenbelasting. Deze belasting betaal je in het geval dat u eigenaar bent van een auto of motor. De hoeveelheid aan motorrijtuigenbelasting wordt bepaald middels het gewicht van de automobiel, de brandstof en de provincie waar je woont. De heffing betaal je onafhankelijk van de hoeveelheid kms dat je aflegt. Dus of dit nu 1 of 100.000 kilometer is, u betaalt hetzelfde aan motorrijtuigenbelasting. Wil je uitrekenen hoeveel motorrijtuigenbelasting je straks dient te afrekenen en op welke manier het werkt bij wegenbelastingvrij tot wanneer? Zie hiervoor hier.

De vrijstelling voor wegenbelasting geldt momenteel in ieder geval tot 2013. Wat er daarna gaat gebeuren is op dit moment nog niet bekend. Het kabinet Rutte moet zich daar nog over uitspreken. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op dit gebied? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Jij hebt gezocht naar wegenbelastingvrij tot wanneer, op deze site hebben we echter op dit moment nog geen standaard antwoord over geschreven. Als genoeg bezoekers belangstelling hebben in wegenbelastingvrij tot wanneer, zullen wij een uitvoerig antwoord publiceren in relatie tot het onderwerp om je over dit onderwerp zo uitvoerig mogelijk te informeren. Blijf up to date van wetenswaardigheden aangaande wegenbelastingvrij tot wanneer door middel van de nieuwsbrief.

Afdragen MRB

Een gedeelte van wat je betaalt aan wegenbelasting moet richting de staatskas van de overheid. Een ander stuk gaat naar de streek waar in je verblijft. Dit kan van provincie tot provincie nog wel eens verschillen en betrekking hebben op wegenbelastingvrij tot wanneer. In Noord-Holland ben je het minste kwijt en in Zuid-Holland het meeste.. Per jaar kan het regionale verschil voor een modale wagen oplopen tot 100 euro per jaar. Met een bedrag van 3,2 miljard euro op jaarbasis zijn dit goede inkomsten voor Den Haag. Voor de provincies is dit overigens de allegrootste inkomstenpost met een bedrag van 1,3 miljard euro op jaarbasis.

Motorrijtuigenbelasting-vrij

Je betaalt geen motorrijtuigenbelasting als u in bezit bent van een personenauto met een lage CO2-uitstoot. De bovengrens voor een motorrijtuig op benzine ligt op 110 gr CO2 per kilometer, maar voor diesel is deze 95 gram CO2 / kilometer. Lees op deze site de complete lijst met automobielen zonder belasting. Je kan gebruik maken van de wegenbelastingvrije korting tot het einde van 2013. Hierna wordt het hele systeem aanverwante wegenbelasting en BPM gewijzigd. Wil je over dit onderwerp en wegenbelastingvrij tot wanneer op de hoogte worden gehouden? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief.
Trouwens bent u ook geen wegenbelasting verschuldigd in het geval dat je eigenaar bent van een auto van 25 jaar of ouder. Deze valt in dat geval bij de zogenaamde oldtimer wet. Ook aan die regeling komt echter een eind, wagens gefabriceerd na 1 januari 1987 of jonger komen hier nimmer meer voor in aanmerking.

Betalen van wegenbelasting

Voor het afrekenen van wegenbelasting hoeft u niks te doen. Dit gebeurt vanzelf op het moment dat de wagen op jouw naam wordt geplaatst bij het postkantoor. Betaling geschiedt per acceptgiro of automatische incasso.