Tarieven motorrijtuigenbelasting 2014

Op deze pagina vindt u kennis mbt allerlei vragen mbt MRB en motorrijtuigenbelasting 2014 tarieven. MRB is de motorrijtuigenbelasting en wordt in de volksmond ook wel wegenbelasting genoemd. Deze belasting betaalt u als je eigenaar bent van een automobiel of motor. De hoeveelheid aan wegenbelasting wordt bepaald middels het gewicht van de auto, de brandstof en de streek waarin je woont. De belasting betaal je onafhankelijk van het aantal kms dat je rijdt. Dus of het nu 1 of 100.000 km is, u betaalt dezelfde hoeveelheid motorrijtuigenbelasting. Wilt u bepalen hoeveel motorrijtuigenbelasting je straks dient te afrekenen en hoe het werkt met motorrijtuigenbelasting 2014 tarieven? Zie op deze site.

Elk jaar worden de tarieven van de motorrijtuigenbelasting gewijzigd. In 2014 geldt dat we voor bijna alle auto’s weer wegenbelasting moeten gaan betalen. Enkele uitzonderingen zijn: als je in een wagen rijdt met een maximum CO2-uitstoot van 50 gram en als je voertuig ouder is dan 40 jaar. Hoeveel je vanaf 2014 dient te betalen, als je géén vrijstelling krijgt, kun je erg gemakkelijk berekenen aan de hand van de wegenbelasting calculator!

U bent op zoek naar motorrijtuigenbelasting 2014 tarieven, op deze site hebben we helaas nog geen standaard antwoord over gemaakt. Indien genoeg bezoekers interesse tonen in motorrijtuigenbelasting 2014 tarieven, gaan wij een vollediger artikel opstellen over het thema om jou daarover zo uitgebreid mogelijk te voorlichten. Blijf up-to-date van feiten over motorrijtuigenbelasting 2014 tarieven via onze nieuwsbrief.

Afdragen wegenbelasting

Een gedeelte dat je afdraagt aan wegenbelasting gaat richting de kas van de overheid. Een ander deel gaat richting de provincie waarin je woont. Dit kan per provincie nog wel eens verschil uitmaken en betrekking hebben op motorrijtuigenbelasting 2014 tarieven. Noord-Holland is hierbij het goedkoopste en Zuid-Holland is het duurste. Op jaarbasis kan het regionale verschil voor een modale automobiel oplopen tot honderd euro per jaar. Met een bedrag van 3200 miljoen euro per jaar zijn dit goede inkomsten voor de overheid. Voor de provincies is dit zelfs de allegrootste inkomstenbron met een bedrag van 1300 miljoen euro per jaar.

Wegenbelasting-vrij

Je betaalt geen wegenbelasting als je eigenaar bent van een personenauto met een lage CO2-uitstoot. De grens voor een motorrijtuig op benzine is 110 gram CO2 per kilometer, voor diesel is deze 95 gram CO2 / km. Zie hiervoor hier de complete lijst over belastingvrije autorijtuigen. Je kunt gebruik maken van de wegenbelastingvrije regeling tot eind 2013. Hierna wordt de wetgeving omtrent motorrijtuigenbelasting en BPM gewijzigd. Wil je hiervan en motorrijtuigenbelasting 2014 tarieven up to date blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Trouwens bent u ook geen MRB verschuldigd wanneer je eigenaar bent van een auto van 25 jaar of ouder. De automobiel valt in dat geval bij de zogenaamde oldtimer wet. Ook aan die regeling komt echter een eind, voertuigen gebouwd na 1 januari 1987 of later komen hier nooit meer voor in aanmerking.

Aangifte van motorrijtuigenbelasting

Voor het afrekenen van wegenbelasting hoeft men niets te doen. Dit gebeurt automatisch wanneer de motorrijtuig op naam wordt geregistreerd op het postkantoor. Betaling geschiedt per acceptgiro of automatische incasso.