Home / Auto verkopen

Auto verkopen

Zelf je auto verkopen via Marktplaats

Je hebt verschillende opties om je auto te verkopen, een daarvan is ‘m op Marktplaats zetten. Met 1 miljoen bezoekers per maand is Marktplaats een van de grootste platformen om je auto op te verkopen. Het voordeel van Marktplaats is dat je gemiddeld een hogere prijs ontvangt voor je auto dan wanneer je’m inruilt of wegbrengt naar een bedrijf dat auto’s opkoopt.

Marktplaats heeft nu ook een tool waarbij je aan de hand van het kenteken en je kilometerstand direct de waarde van je auto kunt bepalen. Deze is gebaseerd op dezelfde type auto’s die eerder via Marktplaats zijn verkocht en geeft dus een realistisch beeld. Wil je weten hoeveel jouw auto waard is? Bereken deze dan hier.

Auto verkopen via Wijkopenauto’s

Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken en zonder gedoe je auto wilt verkopen dan kun je prima terecht bij Wijkopenautos.nl. Voor een waardebepaling vul je de gegevens van je auto in, hierna kun je een afspraak maken bij een garage bij jou in de buurt. Bij de garage wordt de definitieve prijs bepaalt. Indien akkoord draag je de sleutels over en wordt het geld dezelfde dag gestort. Let wel dat wijkopenauto’s op de site geen onderscheid maakt in kilometerstanden boven de 150.000. Ook gaan ze er van uit dat je auto in goede staat is. Het kan dus voorkomen dat op de site een hoger bedrag wordt geboden dan dat je in werkelijkheid voor je auto krijgt. Voor het bepalen van de waarde kun je hieronder je merk en type auto selecteren.