Home / Algemeen

Algemeen

Zowel bij het aanschaffen van een auto, het bezitten van een auto én het verkopen van een auto komen al snel veel vragen kijken. Waar kan ik het beste op letten als ik een auto koop? Hoe veel belasting moet ik betalen voor mijn nieuwe wagen? Wat is nu eigenlijk de beste autoverzekering? Op al deze vragen proberen wij je een zo volledig mogelijk antwoord te geven.

Of je nu wilt weten hoe je een CO2-zuinige benzineauto kunt ombouwen naar een wagen die rijdt op diesel, waar je de goedkoopste en beste winterbanden kunt vinden of welk knopje er ook al weer voor zorgde dat je auto in de sportstand komt te staan: op (bijna) alle ditjes en datjes hebben wij voor jou een antwoord!

Is het eigenlijk verboden om je toeter te customizen met een leuk geluidje? Mag je je auto tijdelijk in een andere kleur verven om het Nederlands elftal aan te moedigen? Wat voor soort aanhangwagens mag ik eigenlijk vervoeren met mijn rijbewijs B (en moet hij dan een eigen kenteken hebben)? En is zo’n dakkoffer op je auto echt zo handig als het lijkt?

We geven je antwoord op alles wat je maar wilt weten, dus vraag maar raak. Bij welke snelheidsoverschrijding wordt je rijbewijs eigenlijk ingenomen? Wat te doen bij het veroorzaken van een ongeval? Maar uiteraard geven wij vooral antwoord op de vraag: hoe kan ik het meest genieten van mijn wagen?

Wat je ook wilt weten over je auto: wij helpen je verder!

Bijtelling 2014, het complete overzicht

Per 1 januari 2014 veranderen de CO2 grenzen voor de bijtelling. Als je vanaf dat moment een nieuwe leaseauto rijdt dan gelden onderstaande CO2 grenzen. De meest belangrijke categorie voor veel leaserijders is die van 14% bijtelling. De grens van ...

Lees meer »