Home / Nieuws / ‘Minder bijtelling voor elektrische auto’s in 2014 mogelijk’

‘Minder bijtelling voor elektrische auto’s in 2014 mogelijk’

Per 2014 wordt de bijtelling voor elektrische auto’s verhoogd van 0% naar 7%. Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers is echter bereid om de bijtelling minder te verhogen. De autobranche vreest dat de verkopen van elektrische auto’s per 2014 helemaal zal instorten vanwege de geplande verhoging. Weekers erkent dit en werkt aan een compromis waarbij het simpeler en niet duurder mag worden. Wel moet er bij een verlaging van de bijtelling iets anders worden geschrapt.

Op dit moment is bijtelling nog 0% voor elektrische auto’s. Wie nu een dergelijke auto aanschaft geniet de gehele leaseperiode nog van 0% bijtelling. Elektrische auto’s zijn over het algemeen duur in aanschaf, elke procent meer bijtelling kan dan ook een groot verschil uitmaken. Populaire elektrische auto’s zoals de Tesla S of de Volvo V60 Hybrid diesel zijn inmiddels ook al uitverkocht voor de rest van 2013.

One comment

  1. Ik ben professioneel vanaf 1986 betrokken geweest bij de ontwikkeling van de elektrische of hybride auto.
    Alhoewel de automobiel industrie gedwongen is geweest deze tussen oplossing toch te honoreren is het geloof in de elektrische auto er niet, Dit omdat de Eco Balance van de auto zeer ongunstig is, en dat de stroom die nodig is om de auto te laten rijden, meer CO2 veroorzaakt als een zuinige diesel. Alleen op een gecontroleerde plek. In de toekomst zijn echter de brandstofcel en de persluchtmotor de echte winnaars.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*