Home / Belasting algemeen / De wegenbelasting in 2020

De wegenbelasting in 2020

Per 2020 veranderen er een aantal zaken voor de wegenbelasting (MRB). De belangrijkste wijziging is het afschaffen van de vrijstelling van wegenbelasting voor energiezuinige auto’s. Daarnaast komt er een wijziging voor de oldtimer regeling.

Vrijstelling MRB zuinige auto’s vervalt

Zoals gezegd vervalt de huidige vrijstelling voor energiezuinige auto’s op benzine (< 110 gram CO2) en diesel (< 95 gram CO2). Ben je eigenaar van een dergelijke auto dan betaal je dus gewoon weer wegenbelasting per 1 januari 2014. Deze is overigens niet gebaseerd op CO2-uitstoot maar op gewicht en type brandstof. Wil je weten hoeveel je volgend jaar gaat betalen? Bereken dit dan hier (selecteer personenauto en niet personenauto CO2 zuinig). De tarieven blijven gelijk ten opzichte van dit jaar.

Vrijstelling t/m 2015 voor auto’s met < 50 gram CO2

Auto’s die minder 50 gram CO2 uitstoten  (bijvoorbeeld de Toyota Prius Plugin Hybrid of de Opel Ampera) ontvangen tot en met 2015 vrijstelling van wegenbelasting.

Oldtimer regeling wijzigt

Per 1 januari 2014 wordt de leeftijdsgrens voor vrijstelling van MRB voor oldtimers verhoogd naar 40 jaar. Voor oldtimers op benzine is er een overgangsregeling waarbij je voor een auto van 26 jaar of ouder maximaal € 120 per jaar betaalt. Lees hier meer informatie over de nieuwe oldtimer regeling.

8 comments

 1. met deze afschafing zal de vezekering ook wel merken.
  er zullen veel oldtijmers ,de brand ingaan of tegen een boom.
  want dan brent het zijn geld wel op.

 2. ik heb gekocht n oldtimer voor €2000,. gAS IN LATEN BOUWEN €1200.
  GEHEEL OPGEKNAPT €700,.
  NU NOG WAARD €300,. WIE BETAALD MIJN ONDERGANG WELKE RATTEN.

 3. hallo ik heb een mercedes 350 slc uit 1978 dat is dus een v8.
  om dat mensen uit mijn buut zegen dat het een vervuild auto is heb ik er lpg ingebouwd.
  dat koste mij 1000.00 euro.
  ik moet het nu wee uitbouwen.
  dus krijg ik volgend jaar weer een vervuilde auto.
  ik vraag me af wat is nu schone .
  m,v,g harry

 4. Behalve voor 2-3 modellen telt de co2 uitstoot dus helemaal niet meer mee. Wat zijn we in Den Haag toch weer bezorgd voor het milieu!

 5. Stelletje idioten. die 3 keer per jaar dat het mooi weer is in Nederland en ik de kans krijg om in mn Oldtimer te rijden… Moet ik daarvoor extra geld gaan betalen?

 6. haha .. kijk mij met mijn chevrolet suburban V8 7,4 liter .. taxatiewaarde € 20.000 heb ik al 4 jaar met plezier op lpg natuurlijk.
  1: belasting a 800,0 per kwartaal is niet meer te betalen.
  2: gekocht voor € 27.000 nu nog ? waard
  3: verkopen ? en dan wat geeft er iemand voor ?

  Ik was in de veronderstelling dat éénmaal verworven rechten niet meer ontnomen konden worden.
  stelletje vuilakken zijn het !

  Ik stem al jaaaaren PVV

 7. Oldtimer bezit gestraft.
  Dat je voor het oldtimer gebruik een keer belast wordt lijkt mij niet onterecht,maar het bezit bestraffen is erg onterecht. Hierdoor heeft er een verschrikkelijke kapitaal vernietiging plaats gevonden. Voorbeeld is een mijn auto’s. Volvo760 GLE diesel automatic van 30 jaar. 6maand geleden getaxeerd voor 4950 euro. Vanaf 1-1-2014 nog 250 euro omdat hij in trek is voor de banger races. Hij staat nu geschrst achter het huis, wachtend op betere tijden.
  O ja. Ik stem ook niet voor de voorstanders van deze regeling.

 8. Deze regeling is te danken aan de aan de grootste onbenul van Nederland genaamd WEEKERS, en roverhoofdman MARK RUTTEN en zijn beroemde partij de VVD. Dus Nederlanders in het vervolg stemmen op de PVV.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*