Home / Nieuws / Import oldtimers met 60% gedaald

Import oldtimers met 60% gedaald

In het eerste kwartaal van 2013 zijn er 60% minder oldtimers geïmporteerd ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. De totale import van auto’s steeg juist met 3,6%. Dit blijkt uit de gisteren gepubliceerde cijfers van het VWE (voertuiginformatie en -documentatie).

In totaal werden er het eerste kwartaal 1440 oldtimers geïmporteerd, vorig jaar waren dat er ruim 3500. De daling van de import van oldtimers is niet verrassend te noemen, sinds het nieuwe regeerakkoord van oktober 2012 staat de vrijstelling van wegenbelasting voor oldtimers ter discussie. Waar vorig jaar de importlijst werd aangevoerd met o.a. de oude Mercedes 200/300 serie is dat nu de Volkswagen Golf van een paar jaar oud. De 200/300 serie zakte naar de 29e plek op de importlijst, de Mercedes 190-serie zelfs naar de 54e plek.

De verkopen van 2e hands oldtimers stijgen juist met de op handen zijnde nieuwe regeling. Op bijvoorbeeld Marktplaats proberen verkopers nog snel hun “wegenbelastingvrije oldtimer” te verkopen. Wie nu zo’n auto koopt zal van een koude kermis thuiskomen, voor veel-rijders komt de vrijstelling sowieso te vervallen. Later deze maand wordt de nieuwe oldtimerregeling bekend gemaakt en gaat per 2014 van kracht.

One comment

  1. Ik zal wel een veelrijder zijn, en ook nog op LPG. Maar tevens ook een liefhebber. Rij namelijk een prachtige Volvo amazon uit 1961.
    Juist in de zomer staat hij stil vanwege de fiets hobby.

    Enfin, de waarde zal wel flink stijgen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*