Home / Belasting algemeen / Overleg MRB-heffing oldtimers stukgelopen

Overleg MRB-heffing oldtimers stukgelopen

Het overleg tussen staatssecretaris Weekers en de alliantie van brancheverenigingen ANWB, BOVAG, FEHAC, FOCWA, KNAC en RAI Vereniging over de MRB-vrijstelling voor oldtimers is mislukt. Dat meldt het KNAC (Koninklijke Nederlandse Automobiel Club) vandaag.

De brancheverenigingen hebben maandenlang gesprekken gevoerd met de staatssecretaris, uiteindelijk zonder het gewenste resultaat. Het voorstel was om de leeftijdsgrens van oldtimers op benzine te verhogen naar 30 jaar en voor diesels en auto’s op LPG naar 40 jaar. Dit voorstel is door staatssecretaris Weekers afgewezen. In plaats daarvan wil hij de oldtimerauto’s belasten met 25% van het geldende MRB-tarief of een dagenkaart invoeren. De Tweede Kamer zal hier later een beslissing over nemen.

Directeur Peter Staal van de KNAC is erg teleurgesteld, volgens hem draait het uiteindelijk om geld en niet om het milieu. Met de optie die de brancheverenigingen hebben voorgesteld zou met oldtimers slechts 100 miljoen euro worden opgehaald aan MRB, terwijl er 153 miljoen euro is ingeboekt. Ook zou met het heffen van een 25% MRB-tarief tegen de wens van de Tweede Kamer worden ingegaan waarbij de oldtimerliefhebber zou worden ontzien.

3 comments

  1. Waarom zijn altijd de zelfde mensen de klos. Is het omdat wij niet alles weten,het was al een beetje vreemd dat jan Kees deJager een oldtimer van de juiste jaren koopt in leek, een benzine,net of hij niét wist wat er komen ging. Ja de mensen een oor aan naaien daar lijkt het op bedankt beste mensen, de volgende stem maar naar Wilders die zegt waar het op staat

  2. Ja gewoon mensen hun hobby niet gunnen en mensen geld uit hun zak kloppen dat kunnen ze goed in Denhaag ben blij dat niet het gewenste reseltaten heeft gehaald duizenden lpg diesel oltiemers zijn uit gevoerd oltimergarages naar de ballen mensen in de ww. dat kost zeker niks ?

    • Ze hebben gevaald zo als altijd dingen bedenken die meer kosten dan ze opleveren daar zijn ze goed in eikers zijn het en rekenen kunnen ze ook die gasten moeten ze korten in salaris rekenen kunnen ze ook niet sukkels zijn het

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*